به گزارش اتقان، به نقل از ایکنا، حسین خاکسار هرندی، مدیرعامل مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان، اظهار کرد: مهمترین مشکل مؤسسات این است که حمایتهای لازم مانند بیمه فعالان قرآنی و مالیات از آنها در زمینه قانون، پیگیری، مطرح و دنبال نمیشود. معافیتهایی که باید عمل شود، عمل نمیشود. طبق حمایتهای قانونی که مصوب شده، مؤسسات قرآنی از پرداخت مالیات معاف هستند، اما حالا به مهمترین مشکل مؤسسات تبدیل شده است.
وی افزود: به طور مثال به مؤسسه ما همانند کارخانه ذوب آهن نگاه میشود، در حالی که ما کار فرهنگی و قرآنی میکنیم؛ البته در قانون این معافیت پیشبینی شده، اما جزئیات آن سلیقهای شده و کارشناسان مختلف هر کدام نظری دارند. ما ۷۴ میلیون تومان برای مالیات و حسابرسی بیمه، جریمه داشتیم که در حال پرداخت اقساط آن هستیم. حسابرسی بیمه نیز برای یک استاد قرآن که ۲ ساعت در هفته کلاس دارد یا امام جماعت و … که فعالیت پارهوقت در مؤسسه دارند، جریمه تعیین کرده است.
خاکسارهرندی تصریح کرد: مجلس ورود و این بحثها را حل کند، اتحادیه واحد کشوری این مسائل را دنبال کند تا مؤسسات کمتر متضرر شوند. در کل باید قوانین حمایتی شفاف ایجاد شود.
وی اظهار کرد: به دلیل عدم برگزاری کلاسهای حضوری و دریافت شهریه در شرایط کنونی برای تمامی مؤسسات، مشکلات مالی ایجاد شده است. از سوی دیگر مهد کودکها و پیشدبستانیهایی نیز که برخی مؤسسات داشتند، کمتر پذیرش کردند یا پذیرش نداشتند، ضمن اینکه به تعهدات مالی برخی مدیران نیز عمل نشد. مؤسسه ما نیز همانند دیگران پیش از اینکه طبق اصول پیش برویم، با این قضیه مواجه شد؛ اما به بحران نرسیدیم و مسائل حل شد.
خاکسار هرندی گفت: مؤسساتی که مستقل بودند، نسبت به مؤسساتی که وابسته به بودجههای دولتی بودند، کمتر آسیب دیدند. نزدیک ۳۰ سال است که فعالیت داریم و خود را به این موارد وابسته نکردهایم؛ البته در شرایط شیوع کرونا به درآمدها و دریافتیهایمان لطمه زیادی وارد شد.