معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به نهاییسازی اقدامات کلان اجرایی در حوزه فرهنگ نهجالبلاغه و امیرالمونین(ع) در دومین جلسه شورای برنامهریزی طرح ملی پایتخت نهجالبلاغه، گفت: این اقدامات بعد از تصویب، مبنای کار حوزههای گوناگون تا پایان سال ۱۴۰۰ قرار خواهد گرفت.
به گزارش اتقان، به نقل از ایکنا، دومین جلسه شورای برنامهریزی طرح ملی پایتخت نهجالبلاغه، امروز سهشنبه، ۲۳ دیماه با حضور عبدالهادی فقهیزاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام و المسلمین رمضانعلی معتمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، محمدمهدی عزیززاده، رییس دبیرخانه کمیسیون فعالیتهای تبلیغی و ترویجی، محسن شریفی، مشاور ارتباطات و ساماندهی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، مشاور معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، میثم نمکی، رییس دبیرخانه دائمی طرح ملی کاشان پایتخت نهجالبلاغه، مصطفی عباسیمقدم و محسن حجازیان برگزار شد.
دستور کار جلسه امروز بررسی برنامههای پیشنهادی دبیرخانه دائمی نهجالبلاغه بود که طی این جلسه، میثم نمکی به بیان نکتهها و دیدگاههای خود در خصوص وضعیت کاشان پایتخت نهجالبلاغه پرداخت.
سایر اعضا و حاضرین در خصوص طرحهای اجرایی در رابطه با پایتخت نهجالبلاغه به بیان دیدگاههای خودشان پرداختند.
عبدالهادی فقهیزاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این نشست؛ در خصوص جزئیات طرح پایتخت نهجالبلاغه گفت: فعالیتهای پایتخت نهجالبلاغه ایران روز ۲۱ مهرماه امسال طی یک نشست و پس از اعلام رسمی انعقاد تفاهمنامهای بین معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و استانداری اصفهان، کار خودش را رسماً آغاز کرد. این نشست با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عباس رضایی، استاندار اصفهان، آیتالله شیخ عباسعلی سلیمانی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان، حجتالاسلام والمسلمین معتمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، مسئولان شهر کاشان، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونان و مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
وی افزود: یکی از ارکان ساماندهی، هدایت و راهبری فعالیت پایتخت نهجالبلاغه، شورای سیاستگذاری است که برای آن تعریف شده است. چندین جلسه را برگزار کردیم و جلسه امروز در واقع جلسه نهاییسازی اقدامات کلان اجرایی و فعالیتهای گوناگون در حوزه فرهنگ نهجالبلاغه و امیرالمونین(ع) است که بعد از تصویب، مبنای کار حوزههای گوناگون تا پایان سال ۱۴۰۰ قرار خواهد گرفت.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، مدیران حوزه معاونت قرآن و بنده به دلیل اهمیت این موضوع در این شورا حضور جدی داریم و چندتن از فرهیختگان متخصص در ارتباط با نهجالبلاغه در این جلسه حضور دارند که با راهبری آیتالله سلیمانی و آیتالله طباطبایی، نمایندگان ولی فقیه در اصفهان و کاشان و با علاقه وافر و اهتمام جدی استاندار اصفهان به پیگیری امور میپردازند.
فقهیزاده با بیان اینکه اشاره به مصوبهای طی آن، پایتخت نهجالبلاغه ایران فعالیتهایی را عمدتاً در سطح ملی آغاز میکند و گفتمانهایی را برای ترویج فرهنگ علوی سامان میدهد، گفت: این فعالیتها متمرکز در یک شهر و شهرستان نیست؛ لذا بخشی از اقدامات در دایره استانی و شهرستانی شمول بیشتری دارد، اما هدفگذاری ما، ساماندهی اقدامات جدی در حوزه سرزمینی جمهوری اسلامی ایران است که امیدواریم قرین توفیق و موفقیت باشد.
فقهیزاده درخصوص انتظار خود برای این طرح گفت: انتظار ما در سطح کلی، ترویج گفتمان علوی و ورود آموزههای نهجالبلاغه بهعنوان یکی از اساسیترین آثار دینی در مکتباهل بیت(ع) به عرصه عمل، نگرش و بهویژه سبک زندگی است.
یکی از اصلیترین دغدغهها و دلبستگیهای مردم ما فرهنگ علوی است که کاملاً متصل به فرهنگ نبوی است و در آن از تفرقه و فرقهاینگری به شدت پرهیز خواهیم کرد. ما نهجالبلاغه را یک اثر ممتاز دینی میدانیم که در بستر تاریخ، توجه بسیاری از عالمان فریقین از مذاهب گوناگون به آن معطوف بوده است و آثار گوناگونی را در دوره معاصر، متقدم و متأخر رقم زده است. هرگز ما این اقدام را متعلق به یک مذهب از مذاهب پنجگانه اسلامی نمیدانیم، اگرچه ما در امامیه و مکتب اهل بیت(ع) مفتخریم که بیش از برخی از پیروان سایر مذاهب اسلامی به مکتب امام علی(ع) دلبستگی داریم و به این کتاب بسیار گرانقدر و سرنوشتساز در حوزههای گوناگون عقیدتی، عملی و رفتاری افتخار میکنیم.
نهاییسازی اقدامات کلان اجرایی در حوزه فرهنگ نهجالبلاغه/ ترویج گفتمان علوی در پاتخت نهجالبلاغه ایران