سند چشم انداز اتحادیه باید در مجامع نخبگانی قابل دفاع باشد
حجتالاسلام محمد رحمانی، مدرس حوزه و دانشگاه و مسئول اندیشکده مرآت در گفت و گو با اتقان، با اشاره به اینکه یکی از دغدغه های رهبر معظم انقلاب که بارها و بارها بدان تاکید داشتند، لزوم داشتن نقشه راه در هر مجموعه ای است، گفت: اصولا راهبری هر مجموعه ای باید مبتنی بر یک نقشه راه باشد و اگر نقشه راهی نداشته باشیم، و نقطه ای را نشان گذاری نکرده باشیم، عملا نمی توانیم موفقیت و یا عدم موفقیتمان را در نظر گرفته و بدان پایبند باشیم. لذا یکی از لوازمی که فضای اتحادیه موسسات قرآنی به آن نیاز دارد، این است که حتما نقشه راهی برایش تدوین شود.
وی با بیان اینکه یکی از بخش هایی که در ادبیات مدیریت راهبردی مصطلح است، بخش چشم انداز است، عنوان کرد: بخش چشم انداز اتحادیه به عنوان قله کنش گری اتحادیه و مؤسسات و تشکل های قرآنی در ۵ سال آینده رقم خواهد زد، علاوه بر اینکه تشتت درحوزه کنش گری اتحادیه در سنوات گذشته و پراکندگی رفتاری که در راهبری مجموعه های مردم پایه قرآنی داشتیم، ضرورت این حوزه را دو چندان می کند، چراکه ما با یک جامعه ای از کنش گران مواجه هستیم که رفتارهای بعضا موازی و نیز رفتارهای خنثی کننده یا رفتارهایی که متناسب با زیست بوم اختصاصی شان نیست، انجام میدهند و این می تواند انرژی ها را تحلیل ببرد و ما را از ان اهدافی که مدنظرمان بوده دور کند.
رحمانی افزود: زحمتی که دوستان در تدوین پیش نویس سند چشم انداز کشیدند، زحمت خوبی بود. اما نکته ای که وجود دارد این است که باید متودولوزژی و روش شناسی تدیون سند به آن افزوده شود تا در مجامع نخبگانی قابل دفاع باشد. علاوه بر اینکه به برخی از عناصر و مولفه های اصلی تدوین نقشه راه در آن اشاره نشده بود که آن بخش ها هم قرار است ترسیم شود.
مسئول اندیشکده مرآت تصریح کرد: امیدواریم نقطه زنی داشته باشیم و سیاست تمرکزی خودمان را در راهبری موسسات قرآنی مشخص کنیم . این ها نکات و اصلاحاتی است که به کار جدید و تکمله ای که به زحمت دوستان داشتیم اضافه خواهد شد.
وی در پایان گفت: قطعا ثمربخش بودن این سند راهبردی آنجاست که بتوانیم در یک مدل هرمی و لایه لایه و به صورت آبشار وار در سایر لایه های مجموعه موسسات و تشکل های مردم نهاد قرآنی، تکرار کنیم. به این معنی که ما باید به این نقطه برسیم که هریک از موسسات و مجموعه های قرانی به مثابه یک سلول واحد هوشمند، خود نقشه راه اختصاصی خود را داشته و با یک نگاه اندام واره و ارگانیک همه مجموعه ها بتوانند به هم اقزایی و سینرژی لازم دست پیدا کنند و لازمه این امر این است گفتمان و جریان نگاه راهبردی و استرتژیک محور را بتوانیم، در همه مجموعه های قرآنی کشور گسترش دهیم.