به گزارش اتقان، مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت؛ شب گذشته با حضور در برنامه «مصباح» شبکه قرآن و معارف سیما، با اشاره به تشکیل اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت کشور عنوان کرد:از مرداد ماه شاهد شکل گیری اتحادیه یکپارچه قرآن و عترت با جمعی از بعترین و زبده تبرین افراد در جامعه قرآنی از استان های مختلف و پیشکسوتان بزرگ قرآنی، هستیم.
وی افزود: در این مدت، روند رو به جلویی را ارزیابی می کنیم، به طور طبیعی مشکلات ناشی از مسائل و ذهنیت های گذشته گریبان گیر ما بوده و هست، اما الحمدلله اراده ای برای رفع مشکلات و موانع وجود دارد که انشالله به زودی آثار و برکات آن را خواهیم دید.
طلایی با اشاره به تعطیلی و رکود فعالیت ۴۰ درصد از موسسات قرآنی عنوان کرد: متاسفانه به خاطر بروز بسیاری از شرایط و مشکلات، از ۴ هزار موسه قرآنی در کشور حدود ۴۰ درصد آن ها راکد و تعطیل هستند، همچنین حدود ۷ هزار خانه قرآن روستایی و محلی در کشور فعالیت داشتند که آن ها نیز متاثر از شرایط موجود، دچار افت فعالیت شدند.
وی با گلایه از دیدگاه متولیان امور قرآنی در کشور عنوان کرد: متاسفانه هنوز دستگاه های متولی قرآنی در کشورمان هنوز به این بلوغ نرسیده اند و باور ندارند که در جامعه ما مردم می توانند تحقق بخش یک جامعه قرآنی باشند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت با بیان اینکه متاسفانه مقررات دست و پاگیری در زمینه فعالیت موسسات قرآنی در کشور وجود دارد که نه تنها در پیشبرد اهداف قرآنی کمکی به ما نمی کند، بلکه مانع فعالیت موسسات است، عنوان کرد: موسسه قرآنی که در طول سال کل فعالیت ها و درآمد ناشی از آن، شاید به اجبار به دو میلیون تومان برسد، چطور می تواند چند برابر درامد خود را جهت تهیه مفاصا حساب مالیاتی خود هزینه کند و در غیر این صورت جریمه و دچار مشکل خواهد شد.
وی افزود: توجه کنید که این اقدام، به یک مشاور مالیاتی نیاز دارد که دستمزد بالایی هم دارد، حال موسسه ای با درامد اندک چطور می توان پاسخگوی هزینه این قوانین دست و پا گیر باشد؟
طلایی در ادامه با اشاره به اینکه در کل کشور شاید حدود ۵۰ موسسه قرآنی فعال وجود داشته باشد، که از فعالیت های شاخص خود درامد کسب می کنند، که البته آن ها هم نیازبه پشتیبانی دارند، اما واقعا نباید وضعیت به گونه ای باشد که ما چنیدین هزار موسسه را الزام کنیم به انجام برخی کارها از جمله تدوین دفاتر و مفاصا حساب مالیاتی.
این پیشکسوت قرآنی با گلایه از وضعیت بیمه فعالان قرآنی عنوان کرد: ما در کشور حدود ۵۰ هزار مربی قرآنی داریم، اما همچنان برای یک کار ساده بیمه قرآنیان، چندین سال معطل هستیم.
وی افزود: چه اشکالی دارد اتحادیه موسسات و تشکل های قرآن و عترت را به عنوان نماینده چندین هزار تشکل قرآنی، پشتیبانی کنیم تا این اتحادیه خودش بتواند صندوق بیمه و بازنشستگی قرآنیان کشور را ایجاد کند.
طلایی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۷۰ هزار حافظ و ۳۰۰ قاری بین المللی قرآن کریم که جزء افتخارآفرینان کشورمان در مجامع بین المللی هستند، در کشور وجود دارند، جامعه با چنین ظرفیت و گستردگی و با این حجم از فعالیت در گسترده شهر و روستا و محله، چرا دیده نمی شود؟
وی خاطرنشان کرد: جامعه قرآنی با چنین ظرفیت عظیمی، قطعا حق مطالبه گری دارد، ما توقع داریم بدانیم چرا مجلس شورای اسلامی، ردیف بودجه مستقلی را برای بخش مردمی فعالیت های قرآنی منظور نمی کند، جامعه قرآنی ما حق دارد که از مجلس انقلابی خود چنین انتظاری داشته باشد، مطالبه کند که بودجه بخش مردمی فعالیت های قرآنی افزایش پیدا کند، کمترین کمم و مساعدتی در این زمینه، بهره وری دو چندان را در پی خواهد داشت.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت با اشاره به رایزنی و مذاکرات اتحادیه با نهادها و متولیان اور قرآنی در استان های سراسر کشور عنوان کرد: از ابتدای شکل گیری اتحادیه به دنبال این هستیم که در استان ها، اتحادیه در شورای فرهنگ عمومی استان ها عضو و در جلسات و تصمیم گیری ها شرکت کنند. مسئولین استانی از جمله، نمایندگان محترم ولی فقیه، ائمه جماعات، استانداران، شورای توسعه فرهنگ قرآنی و … با یک ابلاغیه ساده می توانند بدون هیچ هزینه ای این ظرفیت مغفول را به خدمت بگیرند. ما هنوز برای واگذاری یک اعتبار جزئی جهت فعالیت های قرآنی، در پیچ و خم هستیم.
وی افزود: متاسفانه برخی مسئولین هنوز وجود یک نهاد مردم نهاد گسترده قرآنی به نام اتحادیه موسسات و تشکل های قرآن و عترت کشوری و استانی به رسمیت نشناخته اند. نهادی که در عمل، کیفیتی در حد یک وزارت خانه دارد.
طلایی با تاکید بر توانمندی این نهاد مردمی عنوان کرد: به جرئت می توانم ادعا کنم که طراز اتحادیه موسسات و تشکل های قرآن و عترت کشور، استانی، موسسات و خانه های قرآنی تابعه آن ها هم طراز با سازمان دارالقرآن و همچنین معاونت قرآن و عترت وزارت ارشا است.
وی تصریح کرد:اگر به دنبال یک اقدام و تحول انقلابی و حرکت در مسیر توسعه جامعه قرآنی هستیم، باید از نگاه کمی دور شده و به سمت فعالیت های کیفی بیاییم. این هم نیازمند آن است که این مجموعه به رسیمت شناخته شود و در حوزه پشتیبانی از ان قدم برداشته شود.
طلایی افزود: ما بعد از یکپارچه شدن، با مسئولان و متولیان دستگاه های قرآنی مذاکره کردیم، خوشبختانه با مسئولان رده اول دستگاه ها در خصوص ایجاد تقاهنم نامه همکاری و واگذاری امور توافقاتی حاصل کردیم.
وی افزود: ما از مرداد تا الان برای انعقاد تفاهمنامه بین این دستگاه ها و اتحادیه هنوز در رفت و آمد هستیم، اما واقعا، مذاکرات با دستگاه ها خسته کننده است، اگرچه همکاران و مدیران قرآنی ما در اقصی نقاط کشور مخلصانه فعالیت می کنند، اما سیستم های اداری باید اراده ای در این خصوص ایجاد کنند، امیدواریم برای واگذاری فعالیت ها و کاهش تصدی گری دولتی اقدام کنند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه موسسات و تشکل های قرآن و عترت کشور در ادامه خاطر نشان کرد: هر دستگاهی باید در سیستم درون سازمانی خود به موضوع قرآن و فعالیت های قرآنی بپردازد، چراکه برنامه های قرآنی، از وظایف و رسالت های آن ها می باشد، اما از نقطه ای که واگذاری امور به مردم آغاز می شود، باید از ظرفیت اتحادیه استفاده کرد.
این فعال قرآنی مردمی تصریح کرد: ضمن تشکر از نهادهای فرهنگی و قرآنی کشور از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای توسعه، سازمان تبلیغات، سازمان دارالقرآن، معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد به جهت پیگیری امور و مساعدت های این مدت، تقاضا داریم، ظرفیت اتحادیه ها را بشناسند و اطمنیان کنند.
طلایی درباره وضعیت اتحادیههای گذشته و مراحل انحلال آنها تصریح کرد: همه اتحادیههای کشوری گذشته، مراحل انحلال خود را طی میکنند و هیئتهای تسویه آنها مشخص شده و مشغول انجام آن هستند و امکاناتشان را در اختیار اتحادیه قرار دادند. بودجه شش میلیارد تومانی داشتیم که از آن به میزان دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان، به میزان یک میلیون تومان به هر یک از مؤسسات کشور، کمک شد. معاونت قرآن و عترت نیز وامی را تأمین کردند و سازمان دارالقرآن نیز حمایتی را انجام دادند.
وی در پایان تصریح کرد: به فضل الهی اگر بتوانیم در بودجه ۱۴۰۰ ردیفبودجه مستقل ایجاد کنیم یا اینکه بتوانیم سهم بخش مردمی قرآن را به هنگام دریافت و برای روی پا ایستادن مؤسسات قرآنی تزریق کنیم، به جاهای خوبی خواهیم رسید.