مسئول کمیته طرح و برنامه اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت با بیان اینکه براساس تأکید مقام معظم رهبری که باید به فعالیتهای مردمی توجه شود و همچنین طبق مصوباتی که وجود دارد حداقل ۵۰ درصد اعتباراتی که میآید باید از کانال بخش مردمی هزینه شود، از رئیسجمهور درخواست کرد تا به این قضیه ورود کند.
به گزارش اتقان، به نقل از ایکنا، با اشاره به مطالبه این اتحادیه از مسئولان گفت: اکنون یکی از مشکلاتی که اتحادیههای استانی و کشوری دارند این است که متأسفانه اعتبارات به بخش مردمی تخصیص پیدا نمیکند.
وی با بیان اینکه براساس تأکید مقام معظم رهبری که باید به فعالیتهای مردمی توجه شود و طبق مصوباتی که وجود دارد حداقل ۵۰ درصد اعتباراتی که میآید باید از کانال بخش مردمی هزینه شود، افزود: متأسفانه اکنون علیرغم اینکه حدود دو سال و نیم از عمر اتحادیه جدید میگذرد، اتحادیهای که از دو اتحادیه سابق، مدغم و یکپارچه شد، اما دستگاهها که قبلاً قول میدادند که بعد از ادغام حمایتهای بیشتری خواهیم کرد در دو سال اخیر این حمایتها، حمایت قابل توجهی نبوده است و علیرغم اینکه بعضاً تفاهمنامههایی منعقد شده و مصوباتی وجود دارد، این اتفاق نیفتاده است.
مسئول کمیته طرح و برنامه اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت ادامه داد: یکی از معضلات جدی که امروزه مؤسسات قرآنی، اتحادیههای استانی و اتحادیه کشوری دارد، عمل نشدن به این مصوبات و سیاستی است که خود رهبر معظم انقلاب به آن تأکید کردند، بنابراین یکی از مطالبات جدی ما از دولت انقلابی و مردمی حجتالاسلام والمسلمین رئیسی این است که در این زمینه اهتمام بیشتری ورزند و خود ریاست جمهوری در این زمینه وارد شوند.
مرادی اضافه کرد: اینکه رئیسجمهور اکنون دستیار ویژه برای مردمی کردن دولت انتخاب کرده است، نشان میدهد جهتگیری شخص رئیسجمهور و دولت به این سمت است، اما فکر میکنیم هنوز دستگاهها این همراهی را ندارند و دلیل آن نیز همین عدم تخصیص اعتبارات به بخش مردمی است.
وی با تصریح اینکه بهترین جایی که این اعتبارات میتواند از آن کانال به مؤسسات مردمی منتقل شود اتحادیه است، چون اتحادیه منتخب آنهاست، اظهار کرد: این مسئله دو حالت نیز دارد، هم وقتی دستگاهها اعتبارات را به آن واگذار میکنند بر حسن اجرای این اعتباری که واگذار شده است نظارت میکند، هم خود اتحادیه چون براساس سیستم انتخابی است و نهادهای نظارتی و هیئت بازرسی دارد و سالانه نیز باید گزارشهای مالی خود را به مجمع و تشکلهای مردمی ارائه دهد. بنابراین، از سلامت بهتری برخوردار است و خود به خود نظارت مردمی هم اینجا اتفاق میافتد. بنابراین، عقلانی است علاوه بر اینکه جهتگیریهای رهبری، رئیسجمهور و دولت این است خود ساختار نیز مردمی است و سلامتش را از جهت اینکه اعتبارات درست و اصولی هزینه شود، تضمین میکند.
مسئول کمیته طرح و برنامه اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت افزود: نقطه متمایز دیگری که اینجا وجود دارد خود این ساختار توسط مردم است یعنی خودشان انتخاب میکنند که این اعتبارات را چگونه هزینه کنند و در واقع یک نظارت مردمی نیز اتفاق میافتد که در زمانی که دستگاهها میخواهند آن را توزیع کنند، وجود ندارد.
مرادی در پایان یادآور شد: این یکی از مطالباتی است که در مجمع مدیران عامل تشکلهای قرآنی کشور در شیراز نیز مطرح شد و در بیانیه آن و خطاب به رئیسجمهور و دستگاهها آمد که در زمینه تخصیص اعتبارات و واگذار کردن فعالیتها به بخش مردمی از کانال اتحادیه با این مزیتهای اتحادیه و اینکه هم در سطح ملی هم در سطح استانی ساختار هدفمند و مشخصی دارد، از این طریق انجام شود و این یکی از مطالبات جدی ماست که امیدواریم به آن توجه شود.