رئیس سازمان اوقاف گفت: میزان جوایز سیو هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در مقایسه با دورههای قبل ۵۰ درصد افزایش داشته و هزینه برگزاری این دوره نسبت به ادوار گذشته بیش از ۶۰ درصد صرفهجویی شده است.
به گزارش اتقان، نشست خبری سیو هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآنکریم صبح امروز با حضور حجتالاسلام خاموشی نماینده ولیفقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و حمید مجیدیمهر رئیس اداره مسابقات قرآن سازمان اوقاف و جمعی از اصحاب رسانه در محل سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد. مهدی قرهشیخلو بهدلیل بیماری در این مراسم حضور نداشت.
حجتالاسلام خاموشی با اشاره به اهداف برگزاری مسابقات بینالمللی قرآنکریم گفت: تکریم منزلت قرآن بهعنوان کتاب اندیشه و عمل و به عبارت دیگر کتاب زندگی و نیل به سعادت و خوشبختی در بین امت اسلامی و همچنین تکریم و تجلیل از مقام و منزلت قاریان و حافظان قرآنکریم و تألیف قلوب مسلمانان کشورهای مختلف از اهداف اصلی برگزاری این مسابقات بهشمار میآید.
وی ایجاد زمینههای مناسب برای تحقق همبستگی، وحدت و یکپارچگی امت اسلامی را از اهداف دیگر برگزاری این مسابقات دانست و گفت: برگزاری مسابقات قرآنی در ایام شیوع ویروس کرونا میتواند این پیام را به جهانیان منعکس سازد که اسلام و قرآن زنده است و جامعه اسلامی پویا و بالنده در سایهسار تعالی قرآنکریم و آموزههای دینی همچنان راه سعادت و تکامل را میپیماید.
پرچمداری ایران در برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن در شرایط کرونا
حجتالاسلام خاموشی با اشاره به نکات حائز اهمیت درباره این دوره از مسابقات گفت: مسابقات بینالمللی قرآنکریم جمهوری اسلامی ایران تنها مسابقاتی در سطح جهان است که پس از ماهها مشورت و بررسی تخصصی با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و به صورت غیرحضوری در شرایط شیوع کرونا برگزار خواهد شد. در حال حاضر تمامی کشورهای برگزارکننده مسابقات بینالمللی قرآنکریم اقدام به تعلیق و یا تعطیلی مسابقات کردند.
وی همچنی با اشاره به افزایش میزان جوایز این دوره از مسابقات گفت: میزان جوایز این دوره از مسابقات در مقایسه با دورههای قبل ۵۰ درصد افزایش داشته است و همچنین با توجه به سبک و سیاق برگزاری مسابقات در هزینه برگزاری این دوره از مسابقات بیش از ۶۰ درصد صرفهجویی ریالی و ارزی شده است.
انتظار بازدید ۸ میلیونی مردم در مسابقات بینالمللی قرآن
رئیس سازمان اوقاف با توجه به تجربه موفق برگزاری مسابقات سراسری قرآنکریم به تقویت فضای مجازی در برگزاری مسابقات بینالمللی قرآنکریم اشاره کرد و گفت: استقبال گسترده مردم از نوع برگزاری مسابقات در فضای مجازی بینظیر بود. بیش از ۲.۵ میلیون بازدیدکننده از مسابقات در فضای مجازی به ثبت رسید و پیشبینی میشود حضور و استقبال مردم در استفاده از فضای مجازی جهت بهره بردن از سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآنکریم بین ۶ تا ۸ میلیون بازدید به ثبت برسد.
وی ادامه داد: سازمان اوقاف و امور خیریه بهعنوان متولی اصلی برگزاری مسابقات ملی و بینالمللی قرآنکریم آمادگی این را دارد که دانش برگزاری مسابقات در سبک و سیاق جدید را در اختیار نهادهای برگزارکننده مسابقات قرآن در داخل و خارج از کشور قرار دهد. از طرفی این سازمان همواره از ایدههای نو و خلاقانه در زمینه فعالیتهای قرآنی بویژه برگزاری مسابقات قرآنی استقبال میکند.
خاموشی در پایان گفت: با عنایت به تجربه موفق ناشی از برگزاری مسابقات در سبک و سیاق جدید با استفاده از ظرفیت رسانه ملی و فضای مجازی در ایام شیوع ویروس کرونا این سازمان یقیناً در برگزاری مسابقات مختلف در ادوار آینده پس از پایان شیوع کرونا نیز از ظرفیت ایجاد شده استفاده خواهد کرد و رویدادهای مرتبط با را شیوههای تلفیقی حضوری و غیرحضوری برگزار میکند.
مجیدیمهر نیز با اشاره به مراحل برگزاری مسابقات گفت: مرحله مقدماتی سیو هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآنکریم در دیماه سال ۹۸ به صورت غیرحضوری و با شرکت ۴۱۱ نفر از ۶۷ کشور از ۵ قاره جهان در رشتههای قرائت، ترتیل، حفظ کل، تفسیر، خطابه در بخش برادران، خواهران و طلاب علوم دینی برگزار شد که ۱۲۲ نفر از ۴۵ کشور به مرحله نیمهنهایی راه یافتند.
وی ادامه داد: مرحله نیمه نهایی مسابقات بینالمللی قرآنکریم به دلیل شیوع ویروس کرونا با حضور نمایندگانی از ۴۵ کشور در بخش برادران، خواهران و طلاب حوزه علمیه در رشتههای قرائت، ترتیل و حفظ کل خطابه و تفسیر ویژه طلاب با استفاده از ظرفیت فضای مجازی بهصورت غیرحضوری از تاریخ ۳۰ دیماه ۹۹ تا تاریخ دوم بهمن ۹۹ با قضاوت و داوری اساتیدی از جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اردن، عراق، لبنان، سوریه، اندونزی، سودان و تونس برگزار شد که داوری مسابقات در مرحله نهایی توسط همین اساتید صورت خواهد گرفت.
پخش مستقیم مسابقات از شبکه قرآن و رادیو قرآن
مجیدیمهر با اشاره به تعداد کشورهای شرکتکننده در این مسابقات گفت: به ترتیب از قارههای آفریقا، آسیا، اروپا، اقیانوسیه و آمریکا در این مسابقات شرکت کردند. مرحله نهایی (فینال مسابقات) با حضور ۵۷ نفر از ۲۶ کشور از تاریخ ۱۶ اسفندماه ۹۹ از طریق شبکه قرآن و معارف سیما و شبکه رادیویی قرآن و پلتفرمهای فعال در فضای مجازی و پخش اینترنتی بهصورت زنده و مستقیم از محل حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی پخش خواهد شد.
وی نیز برگزاری مسابقات سراسری قرآنکریم را مؤفق دانست و درباره شیوه آثار شرکتکنندگان در مسابقات بینالمللی قرآن گفت: در این دوره از مسابقات بینالمللی با استفاده از ظرفیت صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و با دانش کسبشده از مراحل سراسری اقدام به ضبط آثار شرکتکنندگان شد و به دلیل محدودیتهای حوزه بینالملل، نفرات راه یافته به مرحله فینال با حضور در نمایندگیهای فرهنگی و سیاسی جمهروی اسلامی ایران در کشورهای مختلف جهان بهصورت ضبط آثار خود پرداختند که لازم است از تلاشهای بیوقفه نمایندگیهای فرهنگی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به دلیل تعامل و همکاری با این سازمان تقدیر و تشکر بهعمل آید.
مجیدیمهر در این مراسم با بیان اینکه سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در بخش براداران و در رشتههای قرائت، ترتیل و حفظ قرآن کریم برگزار میشود گفت: چهارمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در بخش خواهران نیز در رشته حفظ کل قرآن کریم و همچنین چهارمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در بخش طلاب و علوم دینی و دومین دوره مسابقات کتابت قرآن کریم بهصورت همزمان برگزار خواهد شد.
وی گفت: همزمان با این دوره از مسابقات دومین دوره مسابقات کتابت قرآنی (خوشنویسی و خطاطی قرآن کریم) نیز برگزار میشود که آثار متعددی در دو بخش کتابت فاخر و کاتبان جوان به دبیرخانه واصل و داوری شده است که نفرات برتر آن در اختتامیه مسابقات بینالمللی معرفی خواهند شد. دومین دوره همایش کتابت قرآن با موضوع کتابت قرآن و تبادلات فرهنگی است که مقالات بیش از ۲۰ نفر از محققان حوزه خوشنویسی از کشورهای ایران، ترکیه، عراق و فرانسه به ارائه مقالات خویش در قالب همایش مجازی خواهند پرداخت.
گفتنی است، سیوهفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران از ۱۶ اسفندماه آغاز میشود و به مدت ۵ روز ادامه خواهد داشت.