جزئیاتی از هفدهمین نشست هم اندیشی مدیران عامل اتحادیه های استانی
طی هفدهمین نشست هماهنگی مدیران عامل اتحادیههای استانی ضمن ارائه گزارش از فعالیتهای انجام شده به عضویت اتحادیه به عنوان عضو حقوقی و اثرگذار در هیئت رسیدگی، بر صدور مجوز مؤسسات در استانها، برگزاری محفل بینالمللی در سالگرد شهید سلیمانی با وجود عدم جذب اعتبار لازم برای برنامهها و پیگری مصوبات سفرهای استانی مدیرعامل اتحادیه و اجرایی کردن آن، تأکید شد.
هفدهمین نشست هماهنگی مدیران عامل اتحادیههای مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت استانیبه گزارش خبرنگار ایکنا، هفدهمین نشست هماهنگی مدیران عامل اتحادیههای مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت استانی، عصر امروز، ۲۷ آذرماه، به صورت غیرحضوری و از طریق اپلیکیشن قرار با تلاوت حجتالاسلام مهدی مؤمنی، قاری و مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآن کرمان آغاز شد.
سپس محمد انجمشعاع، مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت به سخنرانی پرداخت و گفت: امسال نتوانستیم اعتبار لازم را به صورت ملی برای برنامههای «سالگرد سردار دلها» جذب کنیم اما مثل سال گذشته محفل قرآنی بینالمللی را با همراهی بخش بینالملل اتحادیه برگزار میکنیم، بطوری که طی برنامهای در روز سالگرد حاج قاسم سلیمانی از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ محفل قرآنی با دعوت از قاریان بینالمللی و ملی با پوشش رسانهای برگزار میشود.
وی با اشاره به همکاری کشورهای عراق، سوریه، یمن، لبنان و سایر کشورهای عربی در برگزاری باشکوه این محفل، اظهار کرد: این برنامه در بخش داخل با همکاری اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت کرمان و مدیرعامل آن، حجتالاسلام مهدی مؤمنی همراه خواهد بود. در صورتی که استانهای همجوار درخواست اجرای قاریان بینالمللی و ملی خود را در این محفل دارند، اسامی را به اتحادیه کشوری و یا اتحادیه کرمان ارسال کنند.
انجمشعاع به ارائه گزارش از جلسه ابتدای آذرماه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: طی این جلسه ۹ مطالبه طی ۹ نامه براساس درخواستها و مواردی که از سوی اتحادیهها در نشست فصلی مدیران عامل و مجمع عمومی سالیان، مطرح شده بود، جمعبندی و به ایشان تقدیم شد که بر این اساس، عضویت اتحادیههای استانی در شواری فرهنگ عمومی استانها (با حق رأی) قطعی شد. هر چند شاید در برخی از استانها چون خراسان شمالی و یزد و …اتحادیهها، عضو این شورای فرهنگ عمومی بودند اما این امر برای تمامی استانها محقق شد و خوشبختانه این گام موفقیتآمیزی بود که برداشته شد.
مدیرعامل اتحادیه کشوری به عضویت اتحادیه به عنوان عضو حقوقی و اثرگذار در هیئت رسیدگی به صدور مجوز مؤسسات در استانها اشاره کرد و گفت: براین اساس مدیران عامل استانها در هیئت ۴ نفره صدور مجوز در استانها، عضو هستند که در هفته جاری و با توجه به اطلاعات اخذ شده از استانها، احکام صادر میشود.
وی ادامه داد: این هیئت چهار نفره در هر استان شامل یک نفر حقوقی (کارشناس اداره قرآن و عترت ارشاد استان) و یک نفر مدیرعامل اتحادیه و دو نفر از اساتید قرآنی استان هستند تا صدور مجوز برای متقاضیان جدیدالتأسیس مؤسسات با نظرات شما براساس توانایی لازم آنها، نکات و ملاحظات شما همراه باشد.
انجمشعاع در ادامه به پیگیریهای اتحادیهها از اداره شهرسازی استانها برای اختصاص زمین اشاره کرد و گفت: بهتر است که در جلسات پیگیری از مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان نیز در کنار سایر مدیران استانی دعوت شود، چراکه تجربه بنده نشان داده است با حمایت ادارات اوقاف استانی میتوانید زمینی را موقوفه مؤسسه کنند و متولی آن را هم اتحادیه و یا مؤسسه قرار دهند و اینگونه ملک برای همیشه در اختیار اتحادیه و مؤسه باقی خواهد ماند.
مدیرعامل اتحادیه کشوری با تأکید بر اینکه سفرهای استانی ادامه خواهد داشت، گفت: این سفرها در استمرار است به دلیل اینکه طی آن به مصوبات خوبی در سطح استانها دست پیدا کردیم و حتی موجب شناساندن بیشتر اتحادیهها به سایر دستگاهها و ایجاد تعامل بیشتر با سایر دستگاهها و به ویژه استانداریها شدیم.
وی ادامه داد: به منظور پیگیری برخی از مصوبات و اجرایی کردن آنها پس از سفرهای استانی، نیازمند تماسهای مجدد هستم که این را در دستور کار قرار میدهم. همچنین به دنبال تشکیل جلسه با وزیر کشور هستم تا طی دریافت ابلاغی از سوی ایشان، روند کار بهتر و محکمتر پیش رود.
انجمشعاع با اشاره به اینکه یکی از مطالبات عمده مؤسسات قرآنی در ایام کرونا و برای استفاده بهینه از بستر فضای مجازی، اینترنت رایگان بود، افزود: بهترین امکان در شرایط فعلی استفاده از پلتفرم شاد با اینترنت رایگان است که زمینههای آن فراهم شد و در استانها گروههای مربیان متقاضی ساخته شده که به صورت نمادین در سطح استانها بهرهبرداری از این اپلیکیشن در فضای مؤسسات قرآنی، رونمایی میشود و یا به صورت همزمان در سطح کشور، آیین رونمایی انجام میشود که البته برخی از استانها چون کرمانشاه و خراسان شمالی در تعداد تشکیل گروهها در اپلیکیشن شاد، پیشگام هستند.
وی به دوره توانمندسازی مربیان و مدیران مؤسسات قرآنی و همچنین تفاهمنامه با ادارات فراجای استانها برای برگزاری دورههای آموزشی قرآنی اشاره کرد و ادامه داد: باید از این ظرفیتها بهترین و بیشترین استفاده را کرد. همچنین بنابر درخواست برخی از استانها مبنی بر کمی تولیدات و محتواها در بستر فضای مجازی و پس از شناسایی تعدادی از مؤسسات فعال در این عرصه، طی فراخوانی با بهرهگیری از طرح و برنامه کارگروه آموزش اتحادیه کشوری، این محتواها را در قالب گروه و یا کانال در اختیار تمامی استانها قرار خواهیم داد تا در صورت نیاز از آنها بهرهمند شوند و یا حداقل از آنها الگوگیری داشته باشند.
انجمشعاع به خروجی نشست اندیشهورزی «قرآن و برنامه هفتم توسعه» با حضور نمایندگان مجلس و چهرههای قرآنی کشور در سازمان دارالقرآن اشاره کرد و گفت: طی این جلسه و بنابر درخواستی که داشتیم مقرر شد تا واگذاری تصدیگری امور با شیب ملایم به مؤسسات قرآنی، تبدیل به قانون شود که به طور جدی پیگیر آن خواهیم بود.
در ادامه این جلسه هر کدام از مدیران عامل اتحادیههای استانی به ارائه گزارش از فعالیتهای انجام شده و تفاهمنامه منعقد شده و پیگیریهای صورت گرفته پرداختند که از جمله آنها استانهای سمنان، بوشهر، آذربایجان شرقی، هرمزگان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، یزد، گلستان، کرمانشاه و … بود.
از اهم موارد مطرح شده میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
همکاری مدیران کل صدا و سیمای استانی برای معرفی هفتگی مؤسسات قرآنی.
انعقاد تفاهمنامه اتحادیه گلستان با دانشگاه فرهنگیان استان به منظور برگزاری دورههای تربیت معلم و حفظ جزء ۳۰، تجوید و صوت و لحن تخصصی.
صدور گواهینامه از سوی اتحادیه قرآنی گلستان برای زندانیان شرکتکننده در دورههای قرآنی براسا تفاهمنامه با ندامتگاهها و سازمان زندانهای استان.
معرفی و ثبتنام ۵۰ مربی متقاضی دریافت تسهیلات مشاغل خانگی از سوی اتحادیه قرآنی سمنان.
اجرای صفر تا صد طرح تربیت «۴ هزار حافظ قرآن به نیت ۴ هزار شهید» از سوی اتحادیه قرآنی یزد و تفاهمنامه با استاندار.
کمی تولیدات و محتواهای فضای مجازی با موضوع قرآن، عترت و نماز در کرمانشاه و همراهی مؤسسات دیگر استانها در این زمینه.
عدم تعریف جایگاه اتحادیهها در ساختارهای استانی کماکان.
عدم درگیر کردن اتحادیهها برای ساخت گروه در برنامه شاد و فراهم کردن تسهیلات آن برای مدیران مؤسسات.
اجرای پایلوت طرح حفظ جزء سیام قرآن در ناحیه سوم تبریز از سوی اتحادیه قرآنی آذربایجان شرقی طی تفاهمنامه با اداره قرآن، عترت و نماز استان.
تهیه پیشنویس تفاهمنامه واگذاری مدارس شیفت عصر آموزش و پرورش خراسان جنوبی به مؤسسات قرآنی.
آمادگی قریب به اتفاق اتحادیههای استانی برای رونمایی از گروههای تشکیل شده در پلتفرم شاد.