آئین اختتامیه و معرفی نفرات برتر سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور با سخنرانی وزیر علوم به صورت مجازی در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
به گزارش اتقان؛ «منصور غلامی» در ارتباط تصویری با این مراسم، از جشنواره سراسری قرآن و عترت بعنوان یکی از قدیمیترین جشنوارههای فرهنگی در بخش دانشجویی کشور نام برد و افزود: پیوستگی در برگزاری این جشنواره در مقایسه با دیگرجشنوارهها و نیز استقبال پرتعداد دانشجویان، این جشنواره را استثنایی کرده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مهمترین پیام این جشنواره بر اساس آموختههای اسلامی را بسط اخلاق در تمام تلاشها و اجزای زندگی عنوان کرد و توصیه و تأکید اصلی برای شرکتکنندگان در این جشنواره را بهرهمندی از پیام اصلی قرآن کریم و سیره اهل بیت (ع) دانست.
وی گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تمام تلاش خودش را مصروف داشته و خواهد داشت تا در چهارچوب سند دانشگاه اسلامی، موضوع توجه به آموزههای قرآنی را بیش از پیش مدنظر قرار دهد و در برنامههای مختلف به آن توجه کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه این جشنواره از نظر موضوعی تنوع زیادی دارد، ادامه داد: طبیعی است وقتی که به عنوان قرآن و عترت توجه میکنیم به این معنا بر میگردیم که این جشنواره مسئول حفاظت از امانتی است که پیامبر گرامی اسلام (ص) در میان امت خود بهجای گذاشته و اینها همان قرآن و عترت (ع) هستند.
وی با بیان اینکه امسال مشکلات ایجاد شده ناشی از گسترش بیماری کرونا فضای متفاوتی در برگزاری این رویداد عظیم قرآنی ایجاد کرده است، اضافه کرد: امیدواریم با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی و فرصت فراهم شده از این طریق، ممارست و تمرین لازم در این رابطه صورت بگیرد تا امسال و نیز سالهای آینده با برطرف شدن این بیماری، همچنان بتوان از فضای مجازی جهت پوشش گستردهتر ملی و حتی پوشش بینالمللی آن استفاده کرد.
غلامی با قدردانی از همه دانشجویانی که در این جشنواره شرکت کرده و با انگیزه و علاقه در رشتههای گوناگون قرآنی و سیره اهل بیت (ع) تلاش کردند، افزود: از مربیان، اساتید و داوران گرامی نیز تشکر میکنم که با دقت نظر خودشان موجب بهتر شدن این جشنواره و تشویق شرکتکنندگان در این برنامهها میشوند.
رقابت بیش از ۸۱۰ شرکت کننده در ۶ بخش و ۳۴ رشته قرآنی
سید مهران نحوی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در آئین اختتامیه سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور به توسعه زیرساختهای فناوری دانشگاه در دوره آموزش مجازی اشاره کرد و برگزاری این شیوه از جشنواره را همراه با فرصتهایی دانست که افرادی از نقاط مختلف و دانشگاههای کشور در این رویداد بدون رنج سفر و مخاطرهی بیماری شرکت کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: در این رویداد بزرگ قرآنی، شعار جشنواره با توجه به توهین نشریه فرانسوی به پیامبر اسلام (ص) و با تصمیم شورای سیاست گذاری جشنواره “محمد پیامبر رحمت و مهربانی ” انتخاب شد.
وی با اشاره به برگزاری این جشنواره در شش سرفصل کلی آوایی، معارفی، هنری، فناوری، ادبی و پژوهشی گفت: بخش آوایی در رشتههای قرائت (تحقیق، ترتیل)، دعا و مناجات خوانی، اذان، تواشیح، حفظ (۵، ۱۰، ۲۰ جز، حفظ کل) برگزار شد.
نحوی افزود: بخشهای معارفی (کتبی) شامل رشتههای آشنایی با سیره معصومین، آشنایی با نهجالبلاغه، آشنایی با صحیفه سجادیه، احکام، پرسمان معارفی، آشنایی با احادیث اهل بیت، ترجمه و تفسیر قرآن کریم، حفظ موضوعی، سبک زندگی و بخش هنری این جشنواره نیز شامل رشتههای نقاشی، خوشنویسی، تذهیب، معرق و منبت، فیلم کوتاه، عکس و پوستر بود.
وی با اشاره به رشتههای اپلیکیشن و کانالهای مجازی به عنوان زیرمجموعه بخش فناوری، تصریح کرد: در بخش ادبی این جشنواره قرآنی رشتههایی چون شعر، داستان کوتاه، نمایشنامه نویسی، فیلمنامه نویسی و در پژوهشی نیز شرکت کنندگان در رشتههای تلخیص کتاب، نقد کتاب و مقاله نویسی به رقابت پرداختند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان، اضافه کرد: مرحله دانشگاهی این جشنواره در بهمن و اسفندماه سال ۹۸، آزمون کتبی این رقابتها در روز ۱۱ آبان ماه امسال و آزمونهای شفاهی رشتههای مختلف نیز طی روزهای ۱۹ الی ۲۱ آبان ماه به صورت مجازی برگزار شد.
وی تعداد آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره را قابل توجه توصیف کرد و ادامه داد: در بخش آوایی قریب به ۴۰۰ شرکت کننده، در بخش کتبی، قریب به ۲۰۰ شرکت کننده در ۹ رشته، در بخش هنری حدود ۸۰ اثر برگزیده، در بخش فناوری قریب به ۵۰ اثر و در بخش ادبی نیز حدود ۸۰ اثر ارسالی به رقابت پرداختند.
نحوی به برگزاری بخش آوایی این جشنواره طی روزهای ۱۹ الی ۲۱ آبان ماه در دو بخش مجزا ویژه خواهران و برادران اشاره و برگزاری نمایشگاهی از آثار هنری دانشجویان شرکت کننده در این جشنواره در محل این دانشگاه را از دیگر برنامههای جنبی سی و پنجمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور عنوان کرد.