به گزارش اتقان، برگزاری انتخابات اتحادیه کشوری تشکلهای قرآن و عترت را میتوان افقی جدید برای فعالیت چهار هزار موسسه قرآنی در سطح کشور دانست تا با همدلی برای ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) تلاشی مضاعف را در پیش گیرند.
روز جمعه سوم مرداد مصادف با سوم ذیحجه روزی مبارک برای جامعه قرآنی کشور بود؛ چرا که پس از یک دهه در زمینه فعالیت های قرآنی اتفاقی جدید روی داد تا تمام موسسات قرآنی که تاکنون یا زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا سازمان تبلیغات اسلامی بودند حالا به صورت مسنجم و متحد فعالیت های خود را از سر گیرند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ۲۲ تیر سال جاری با صدور حکمی مهدی محمدی دبیر هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی این وزارت خانه را به عنوان رئیس ستاد برگزاری انتخابات اتحادیه کشوری موسسات و تشکلهای قرآن و عترت منصوب کرد تا در اجرای الحاق ماده واحده مصوبه ضوابط تاسیس مراکز، موسسات، کانونها و انجمنهای فرهنگی و نظارت بر فعالیت آنها مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدامات لازم را انجام دهد.
سید عباس صالحی از معاونتها، سازمانها و ادارات ستادی و استانی وزارتخانه خواست تا در برگزاری هر چه بهتر این انتخابات تلاش کنند و عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ در نشستی با مدیران استانی اتحادیههای موسسات و تشکلهای قرآن و عترت سراسر کشور گفت: وظیفه ما این است که در نهایت اخوت و برادری ایمانی و با رعایت انصاف و عدالت، در برگزاری انتخابات سالم و باشکوه نقشآفرینی کنیم.
مهدی محمدی با ارائه گزارشی از نحوه برگزاری این انتخابات، گفت: سال گذشته یک توافق سه جانبه مبنی بر ادغام دو اتحادیه بین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی صورت گرفت. البته بخشی از ادغام در استان ها صورت پذیرفته بود ولی در سطح ملی هنوز چنین اتفاقی نیافتاده بود.
وی برگزاری این انتخابات را یکی از بی حاشیه ترین انتخابات ها دانست به گونه ای که برای رعایت بی طرفی، حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با تلاوت آیاتی از قرآن، جلسه انتخابات را آغاز کرد در حالی که قاریان ممتازی در جلسه حضور داشتند ولی هر کدام به یکی از دو اتحادیه وابسته بودند.
محمدی افزود: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تنها مرجع صدور مجوز اتحادیه ها، انجمن ها و کانون هایی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت دارند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: یکی از دلایل موفقیت انتخابات روز جمعه این بود که دبیرخانه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی در این زمینه ذینفع نبود و گرایشی به هیچیک از اتحادیه ها نداشت و لذا توانست این کار را با توصیه های وزیر فرهنگ به سرانجام برساند.
محمدی گفت که در تاریخ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سابقه نداشته که وزیر فرهنگ، رییس ستاد انتخابات را تعیین کرده باشد و نکته جالب دیگر این که تا کنون هیچ شکایتی از نحوه برگزاری انتخابات وصول نشده است.
در این انتخابات که از ساعت ۱۰ صبح جمعه آغاز شد و در ساعت ۲۱ با شمارش آراء پایان یافت، ۵۹۰ نفر از اعضای هیات مدیره اتحادیه های کشوری شرکت کردند و ۶۶ نفر نامزد شدند که ۱۵ نفر به عنوان هیات مدیره اصلی و سه نفر به عنوان اعضای علی البدل انتخاب شدند و ۱۵نفر نامزد بازرسی بودند که سه نفر عضو اصلی و دو نفر عضو علی البدل انتخاب شدند.
تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر مشارکت حداکثری در انتخابات به عنوان پشتوانهای برای این حرکت مبارک در روز جمعه جواب داد و همانگونه که فقهی زاده معاون وزیر فرهنگ در بیانیه ای خواستار حضور پرشور موسسات قرآنی شده بود، این انتخابات نشان داد که جامعه قرآنی همواره به دنبال حفظ همدلی و برادری هستند و انتخابات روز جمعه را می توان برگ زرین دیگری را در تاریخ فعالیت های قرآنی کشور دانست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز جمعه با حضور در مراسم برگزاری انتخابات اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت گفت که موسسات مردمی قرآن از دستاوردهای انقلاب است و ضمن تقدیر از پشتیبانی های حجت الاسلام سید سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت الاسلم محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، این انتخابات را نقطه عطف در حرکت موسسات قرآنی کشور و پرهیز از موازی کاری های ناصحیح در فعالیت های قرآنی دانست.
اسامی هیات مدیره و هیات بازرسان اتحادیه کشوری موسسات و تشکلهای قرآن و عترت عبارت است از حسن محمدیعلویجه، سیدمحسن موسویبلده، مرتضی طلایی، سیدعلیمحمد سرسرابی، امیرحجت مرادی، جواد سعیدی، محمدحسین اسلامی جهرمی، حسین خاکساریهرندی، مهدی مقامی، رحیم قربانی، حجت الاسلام علیرضا شاهسونی، میثم طاهرآبادی، خانم نهضت حورزاده، لاله افتخاری و پیمان سلیمی که ترکیبی از دو اتحادیه قبلی را دربرمی گیرد.
مجید باوردی، حجت مجید بیلندی و سیدمرتضی نیکزاد حسینی به عنوان اعضای علی البدل هیات مدیره انتخاب شدند و محمد الهی، محمد پیلان نژاد و قاسم جهان آرا بیشترین رای را برای هیات بازرسان کسب کردند.
برگزاری یک انتخابات چندین ساعته در نگاه اول ممکن است برنامه ای مشخص و ساده به نظر برسد ولی برای برپایی سالم این انتخابات ماه ها تلاش از سوی دست اندرکاران صورت گرفته است به گونه ای که محمدی رئیس برگزاری انتخابات گفت: از مهر سال گذشته تا کنون بیش از ۴۰ جلسه با روسای هیات مدیره و مدیران عامل به صورت ثابت و همچنین جلسه با اعضای هیات مدیره داشتیم که برخی از این جلسات تا پنج ساعت طول می کشید و گاهی درباره یک تبصره ساعت ها بحث می شد.
محمدی همچنین گفت: اساسنامه ای که از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی تهیه شده بود به هر دو اتحادیه اعلام شد و آنان کلیات اساسنامه را قبول داشتند ولی در بعضی موارد اختلافاتی وجود داشت و وزیر فرهنگ تاکید داشتند این اختلافات از طریق اهالی قرآن و اعضای هیات مدیره این دو اتحادیه رفع شود.
رئیس ستاد انتخابات اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت اضافه کرد: مهمترین ضمانت اجرا برای تشکیل اتحادیه جدید این است که مدیران تسویه هر دو اتحادیه قبلی مشخص شوند و اموال در فهرست اموال اتحادیه جدید بیاید.
وی با اشاره به تکالیف قانونی برای انحلال موسسات گفت: انحلال یک اتحادیه طبق قانون از اختیارات یک هیات مدیره نیست بلکه باید با تشکیل مجمع عمومی، رای به انحلال بدهند ولی با توجه به شرایط کرونایی پیشنهاد دادیم یک فرم ثابت برای انحلال تهیه شود و هر یک از اعضای هیات مدیره در هر استان که برای انتخابات مراجعه می کند، به انحلال اتحادیه قبلی نیز رای دهد که هر دو اتحادیه با اکثریت آرا منحل شد.
حالا قرار است اعضای هیات مدیره جدید روزهای آینده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور یابند تا رییس هیات مدیره و مدیرعامل اتحادیه جدید را تعیین کنند.
منبع: ایرنا